Potepinke tudi na Občini Krško

Krško, 21. april 2017 -  Pred mednarodnim dnevom knjige in avtorskih pravic sta Občina Krško in Valvasorjeva knjižnica Krško v avli Občine Krško danes v okviru dogodka Podarimo knjigo in cvet, odprli že desete v nizu Potepink iz knjižnice.

Kot sta ob tem poudarila tako direktorica Valvasorjeve knjižnice Krško Urška Lobnikar Paunović in župan občine Krško mag. Miran Stanko, tako knjižnica kot občina z roko v roki vzpodbujata in promovirata branje in izmenjavo knjig ter širjenje bralne kulture. Prve skupine potepink so začele nagovarjati posameznike v letu 2014; posamezniki lahko knjige prelistajo, preberejo, odnesejo in jih vrnejo v Zdravstvenem domu Krško, Nakupovalnem centru Qlandia Krško, v Mladinskem centru Krško, na bazenu v Brestanici, pri koči na Bohorju, pred knjižnico na Senovem, …. Z današnjim dnem pa tudi v avli Občine Krško.

Hkrati so ob tem odprli tudi razstavo ob 540-letnici mestnih pravic Krškega iz gradiva domoznanske zbirke Valvasorjeve knjižnice Krško avtorice Urške Šoštar.


Poglejte še

Deli novico še z drugimi