POT DO SREČE OBSTAJA DRUGAČE: Moški in ženski pogledi na čustva in odnose

Tokratno brezplačno predavanje v ciklu Pot do sreče obstaja ne bo klasičen dogodek, kakršnega ste navajeni, temveč interaktivno prepletanje dveh odličnih terapevtov Alenke Rebula in Izidorja Gašperlina in vaše zvedavosti. Gre za prvi od serije dogodkov, ki bodo potekali po celotni Sloveniji, v kateri bomo odstirali tančice in zablode moško-ženskih pogledov na čustva in odnose. Smo si moški in ženske res že v osnovi tako različni ali govorimo samo različne jezike?

Alenka Rebula nam bo zaupala, kaj ji ženske pripovedujejo o moških in razmerjih, Izidor Gašperlin pa nam bo odstrl moški pogled. Osrednja tema dogodka bo pogovor o iskrenosti, spontanosti in pristnosti. Veliko je pojmov, za katere menimo, da so nam jasni. Pa so nam res? Kolikokrat pomislimo, kaj v resnici pomenijo iskrenost, spontanost in pristnost? So to samo različni izrazi za podobne človeške lastnosti. Ali so zgolj daljni sorodniki? Na dogodku se bomo ustavili na vsakem od teh treh pojmov: kaj v resnici pomenijo ter kakšen pomen imajo za naše odnose.

POTEK DOGODKA:

·         Alenka Rebula: Kaj mi pravijo ženske o partnerstvu in moških? (20 minutno predavanje),

·         klepet o Alenkinem pogledu na temo in odgovarjanje na vprašanja obiskovalcev,

·         Izidor Gašperlin: O iskrenosti, spontanosti in pristnosti (20 minutno predavanje),

  • klepet o Izidorjevem pogledu in odgovarjanje na vprašanja obiskovalcev.

 

Dogodek bo moderirala Marina Rabzelj Novak.

 

Alenka Rebula

Rodila se je v Loki pri Zidanem mostu, a že od otroških let živi v Italiji. Je poročena in ima tri odrasle otroke. Diplomirala je iz filozofije na tržaški univerzi, že dolga leta je profesorica na slovenskem družboslovnem liceju v Trstu. Na raznih simpozijih sodeluje s strokovnimi prispevki na teme globinske psihologije, vzgoje, ustvarjalnosti in družbene kritike. Že več kot petindvajset let predava in vodi delavnice za osebnostni razvoj v Italiji, Sloveniji in Avstriji. Je avtorica knjige Globine, ki so nas rodile in uspešnice – priročnika za samovzgojo Blagor ženskam.

Izidor Gašperlin je partnerski in družinski terapevt z bogatimi izkušnjami z mnogih področij. Med drugim je bil učitelj, inovator, dolga leta direktor in uspešen fotograf. Več let je svetoval v Partnerski in družinski posvetovalnici na portalu Med.Over.Net, zadnja leta pa v časopisu Nedelo. Ob dolgoletnem terapevtskem delu se vedno bolj posveča tudi delavnicam in predavanjem za splošno javnost, šole in podjetja. Osrednja tema njegovih predavanj je ozaveščanje o izjemnem pomenu čustev za odnose. Lani je izdal uspešnico “Čutim, torej sem!”, v kateri na izviren in iskriv način preko čustev povezuje osebno rast, duhovnost in psihologijo. 

 

Kulturni dom Krško, petek, 21. april 2017, ob 18.00

 

Organizatorji: LAS Krško, MC Krško in KD KrškoDeli novico še z drugimi