Občini Krško zlato priznanje Zveze za tehnično kulturo Slovenije

Ljubljana, Krško, 14. marec 2017Občina Krško je konec preteklega tedna v okviru redne letne skupščine Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), ki je potekala v prostorih Slovenske akademije znanosti in umetnosti, prejela zlato priznanje za izjemen prispevek k uresničevanju poslanstva ZOTKS na področju tehnične kulture.

V imenu Občine Krško je priznanje prejela Bernardka Zorko. Foto: ZOTKS
Foto: ZOTKS

Občina Krško, ki je priznanje prejela na predlog Zveze za tehnično kulturo Krško, je ena redkih slovenskih občin, ki dejavnost nevladnih organizacij s področja tehnične kulture podpira v okviru samostojnega javnega razpisa. Na letni ravni tako nameni nekaj manj kot 10 tisoč evrov petim društvom: Modelarskemu klubu Krško, Društvu ljubiteljev astronomije Krško, Radioklubu Krško, Potapljaškemu društvu Krško in Društvu potapljačev »Vidra« Krško.

V teh društvih ob rednem usposabljanju svojih članov za tehnična znanja, za uporabo tehnike v naravi oz. v povezavi z naravo  seznanjajo in motivirajo tudi mlajše rodove, ki si jih želijo vključiti v svoje vrste.  V imenu Občine Krško je priznanje prejela Bernardka Zorko.Poglejte še

Deli novico še z drugimi