Za mamograf v brežiški bolnišnici prispevala tudi krška občina

Krško, 10. marec 2017Župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktorica Splošne bolnišnice Brežice mag. Nataša Avšič Bogovič sta danes, ob zaključku tedna boja proti raku, podpisala pogodbo o sofinanciranju nakupa sodobnega digitalnega mamografa, za katerega krška občina namenja pet tisoč evrov.

Kot je ob podpisu poudaril župan, Občina Krško že leta sofinancira opremo v Splošni bolnišnici Brežice, predvsem opremo na oddelku za porodništvo in ginekologijo. Tako je v zadnjih osmih letih v te namene Občina Krško namenila nekaj manj kot 95. 000 evrov. Na zadnji seji občinskega sveta Občine Krško v februarju pa so tudi svetnice in svetniki potrdili sklep o sofinanciranju nakupa sodobnega digitalnega mamografa v višini pet tisoč evrov.

Z nakupom sodobnega digitalnega mamografa bodo na področju zgodnjega odkrivanja raka dojk v brežiški bolnišnici, kjer že 18 let deluje ambulanta za bolezni dojk, pacientkam omogočili tako preventivo kot tudi kurativo, s tem pa bi imela bolnišnica možnost vključitve v program DORA, je pojasnila direktorica Splošne bolnišnice Brežice Avšič Bogovičeva. Dobrodelna akcija za nakup mamografa  je sicer v sodelovanju bolnišnice z društvom Zdravje za Posavje stekla že v letu 2013, do sedaj pa so zbrali nekaj več kot sto tisoč evrov. Kot je še dodala Bogovičeva, predvidevajo, da bodo potrebovali med 130 tisoč in 150 tisoč evri (z vključenim DDV). Včeraj so objavili razpis, po načrtih pa naj bi aparat kupili do poletja.  


Galerija


Poglejte še

Deli novico še z drugimi