Nadaljuje se predhodna delitev tablet kalijevega jodida!

V letu 2013 smo pričeli s predhodno delitvijo tablet kalijevega jodida, v letošnjem letu pa smo kupone za prevzem posredovali vsem novim upravičencem do tablet kalijevega jodida, za katere smo pridobili podatek o novi stalni ali začasni prijavi prebivališča na območju takojšnjih zaščitnih ukrepov (10 km okrog NEK).

Službe na področju zaščite in reševanja načrtujemo zaščitne ukrepe tudi za primer malo verjetne jedrske nesreče v Nuklearni elektrarni Krško za vse prebivalce Slovenije. Zaužitje tablet kalijevega jodida je le eden izmed predvidenih zaščitnih ukrepov ob morebitni jedrski ali radiološki nevarnosti.

Istočasno pozivamo vse upravičence, ki ste kupon za prevzem tablet že prejeli, pa tablet kalijevega jodida v lekarnah še niste prevzeli, da to storite v eni izmed spodaj naštetih lekarn v Posavju.

Tablete kalijevega jodida lahko v Posavju prevzamete v naslednjih lekarnah:

• Lekarna Krško, Cesta krških žrtev 132 c, Krško;

• Lekarna na Vidmu, Cesta 4. julija 40 a, Krško;

• Lekarna Senovo, Bohorska cesta 2, Senovo;

• Lekarna Brežice, Černelčeva 8, Brežice;

• Lekarna Trnje, Trdinova ulica 1, Brežice;

• Lekarna Čatež, Topliška cesta 35, Čatež ob Savi.

Več informacij o tem, kaj so tablete kalijevega jodida, komu so namenjene in kako se bodo delile oziroma kje so shranjene, najdete na spletni strani www.kalijevjodid.si.

 

Pričakujemo vaše sodelovanje in vas lepo pozdravljamo.

 

Ministrstvo za zdravje, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Uprava Republike Slovenije za jedrsko varnost, Nuklearna elektrarna Krško, Občina Brežice, Občina KrškoDeli novico še z drugimi