Delegacija na obisku v Franciji, v mestu St. Sebastian

Obisk in rokometni turnir v mestu St. Sebastian je obiskala delegacija iz Občine Krško, kajti mesto St. Sebastian je pobrateno z Cernavodo

V okviru mednarodnega sodelovanja in pobratenja občin se je kadetska ekipa Rokometnega kluba Krško, v spremstvu delegacije Občine Krško, na čelu z gospo Metko Resnik, udeležila mednarodnega rokometnega turnirja treh evropskih narodov v Francoskem mestu St. Sebastian, ki leži na severo-zahodu Francije, le 40 kilometrov od obale Atlantskega oceana.

Turnir z naslovom »Skupaj za enotno Evropo« je organizirala Občina St. Sebastian, ki je pobratena z Romunsko občino Cernavoda, na povabilo slednje, ki je pobratena z Občino Krško, smo se udeležili dvodnevnega rokometnega turnirja.

Turnir je bil prijateljske narave, a vendar so naši kadetski viceprvaki k turnirju pristopili povsem resno in s petimi zmagami in enim minimalnim porazom, v konkurenci šestih članskih ekip, osvojili drugo mesto.

Evropsko miselnost in spoznavanje različnih kultur ter navad, so člani delegacije krepili s Francoskimi družinami, ki so člane delegacije gostoljubno sprejele na svojih domovih. Gostitelji so v sklopu turnirja pripravili tudi ogled znamenitosti mesta St. Sebastian in sosednjega večjega mesta Nantes-a, ter pripravili presenečenje z obiskom obale Atlanstskega oceana.


Galerija


Poglejte še

Deli novico še z drugimi